Nog geen account? Je wachtwoord vergeten?

Quarantaine tips in Zwitserland

03-11-2020

Door: Suzanne van de Wiel

Functie: Ergotherapeut, Zwitserland

Vreemde tijd waar we in zitten, vooral als je besluit naar het buitenland te gaan om daar je leven op te bouwen. Het kan zijn dat je namelijk in quarantaine moet als je besluit om naar Zwitserland te emigreren (afhankelijk van de situatie). Voor Suzanne was dit het geval. Tien dagen in quarantaine die je door moet komen voordat je aan het werk kunt. Hoe hou je jezelf bezig in zo’n week?

1: Netflix & chill

Netflix is natuurlijk een geweldige uitvinding. Lekker ongegeneerd op de bank hangen. Hierbij neem ik meteen de mogelijkheid mijn Duits wat op te krikken. Ondertiteling of spraak van de series en films op Duitstalig zetten helpt hier goed bij.

2: Tijd om de taal te leren

Duits leren is ook een goede bezigheid. Opdrachten maken uit het boek van Die Neue Schule, de app Duolingo en websites bekijken. Hierdoor bereid ik mezelf zo goed mogelijk voor.

3: Lezen, lezen, lezen…

Een e-reader is ook een aanrader om de quarantaine door te komen. Hierop heb ik meerdere boeken gezet, zodat ik mijn tijd lezend door kan brengen.

4: Papierwerk regelen

Het voordeel van quarantaine is dat je alles op je gemak kunt doen, want je hebt toch 10 dagen de tijd. Ondertussen kun je al het één en ander uitzoeken, zodat je na je quarantaine direct kunt beginnen met de zaken die komen kijken bij een emigratie.

5: Videobellen

Het nadeel is natuurlijk dat je met jezelf opgescheept zit 10 dagen en weinig sociale contacten hebt. Maar het thuisfront op de hoogte houden via (video)bellen is hiervoor een fijne oplossing.

Kortom, quarantaine heeft zo zijn voor- en nadelen. Zorg dat je wat verschillende dingen meeneemt om te doen en dat je je telefoonoplader niet vergeet!

Wil jij ook aan de slag in Zwitserland?

We organiseren regelmatig webinars! Heb je interesse en wil je deelnemen aan het volgende webinar, schrijf je dan in middels het onderstaande formulier.

Aanmelden

Heb jij al vragen? Stuur dan een whatsapp bericht naar Reinout. Whatsapp: +31 6 21586802

Aanmelden Webinar Werken in Zwitserland

Bel ons via +31(0)13 582 16 80

FYGO is powered by Koraal PMS BV