Nog geen account? Je wachtwoord vergeten?

Werken in Egypte of Saudi-Arabië

Sinds eind 2018 begeleiden we Nederlandse fysiotherapeuten die de overstap naar Egypte of Saudi-Arabië willen maken. Graag helpen we ook jou aan een vaste baan en de procedures die daarbij komen kijken.

Zoals je wellicht al weet zijn Nederlandse fysiotherapeuten zeer geliefd in het buitenland. Niet alleen vanwege de goede opleiding, maar ook vanwege de juiste attitude. Eind 2018 zijn we de samenwerking aangegaan met een partner in Egypte. Een betreft een moderne en snelgroeiende organisatie en sinds een het voorjaar van 2019 ook in Saudi-Arabië. Ze geloven ze dat professionele en duurzame gezondheidszorg een fundamenteel mensenrecht is en voor iedereen toegankelijk moet zijn en daarnaast streven ze naar een maximale en geavanceerde gezondheidszorg, door en voor professionals in de gezondheidszorg op de meest effectieve en efficiënte manier. Zij bieden effectieve, integrale en duurzame oplossingen voor de gezondheidszorg, die met succes bijdragen aan een gezonde gemeenschap.

Minder administratie

In Egypte werk je zonder Behandel Index en met veel minder administratieve verplichtingen dan in Nederland. Hierdoor kun je veel meer aandacht aan de patiënt geven.

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd om door FYGO bemiddeld te worden? Onze procedure ziet er als volgt uit:

  • Een sollicitatie met motivatie!
  • Een kennismakingsgesprek | Intake gesprek met FYGO
  • Een persoonlijkgesprek met FYGO
  • Een gesprek met de organsiatie die je gaat begeleiden  (in Nederland)
  • Documenten verzamelen en zaken regelen
  • Rechtstreeks in dienst bij de organisatie in Egypte of Saudi-Arabië

Schrijf je in voor een kennismakingsgesprek

We bieden je graag de mogelijkheid om een persoonlijke afspraak met ons te maken. Je kunt dan al jouw vragen stellen met betrekking tot het werken in Egypte en Saudi-Arabië.

Inschrijven

Een ervaringsverhaal:

  • “Al bij de beleiding kwam alles voor mij bijeen: mijn ervaring in de gezondheidszorg, mijn liefde voor het land Egypte en de link met het vertrouwde land Nederland.”
  • “Meer hartelijke en dankbare patiënten zul je niet gauw tegenkomen.”
  • “Alle vergelijking met Nederland stopt onmiddellijk wanneer je hier uit het vliegtuig stapt en de Egyptische metropool betreedt.”
  • “Heb je die ene doelstelling bereikt bij jouw patiënten, dan is hun dank is onnoemelijk groot. Ze zullen het nooit vergeten en altijd vol lof over je spreken.”

Egypte ken ik goed, want ik kom alweer sinds vijftien jaar een paar keer per jaar naar dit prachtige land. De ene keer bezoek ik de bedoeïen in Sinaï, dan zit ik tussen de boeren in de provincie Menufya, maar het meest kom ik in Cairo. Mijn stad, want ik hou van de chaos, de geuren, de mensen, de kleuren. Alle vergelijking met Nederland stopt onmiddellijk wanneer je hier uit het vliegtuig stapt en de Egyptische metropool betreedt. Lawaai, veel lawaai: luidsprekende mensen, getoeter, maar altijd met een vriendelijke lach en een gastvrije houding. Want Egyptenaren zijn trots op hun land, dat ze graag zo gunstig mogelijk voor jou willen openstellen.

Sinds een maand ben ik nu in Alexandrië. Ik was hier slechts eenmaal eerder geweest en kon me alleen de verse gegrilde vis aan de kant van de straat herinneren. Nu ben ik er, omdat ik er werk!. Yep, ik heb de stap gezet om echt te werken en te wonen, kortom om te leven in Egypte. Via een professionele organisatie kwam alles voor mij bijeen: mijn ervaring in de gezondheidszorg, mijn liefde voor het land Egypte en de link met het vertrouwde land Nederland.

Via de organisatie tref je in je werk een stukje Nederland aan: patiënten en gasten worden er gezien en behandeld naar Nederlandse zorgstandaarden, -richtlijnen en -protocollen. Maar je bent uiteindelijk in Egypte, in een andere cultuur. Anders zijn je Egyptische collega’s en de patiënten en gasten. Je collega’s zijn hartelijk, hardwerkend, leergierig, behulpzaam en houden van een goede grap. Maar Egyptische fysiotherapeuten hebben niet dezelfde opleiding als Nederlandse achter de rug.

Ze zijn goed, maar willen ook graag van Nederlandse fysiotherapeuten leren. Om samen echt vanuit de praktijk de handen ineen te slaan voor de beste zorg voor patiënten en andere gasten van de instelling.

Ook de patiënten verschillen van de Nederlandse. Wanneer je hier over de 50 bent, ben je vaak al de trotse bezitter van enkele kleinkinderen. Als je dan last van je knie hebt, ga je zitten in een stoel en de familie zorgt voor je. Principes als zelfredzaamheid en zelfmanagement in de zorg kennen Egyptenaren niet. Integendeel, het wordt zelfs als uiterst onvriendelijk en onbeleefd gezien als een zoon of dochter hun ouders zou manen meer te bewegen. Zodat ze wat dunner worden, de knie minder belast wordt en ze zelf weer boodschappen kunnen doen. Dit is een andere mentaliteit, in deze samenleving waar zorgen voor de ouderen hoog in het vaandel staat. Dit heeft zeker voordelen, maar het prijskaartje is dat deze vijftigers uiteindelijk nooit meer uit hun stoel komen en totaal afhankelijk worden. Ook daar willen we - vanuit de Nederlandse benadering van zorg – verandering in aanbrengen. Niet voor niets is onze slogan “Your Health is in Your Hands”.

Heb je die ene doelstelling bereikt bij jouw patiënten, dan is hun dank is onnoemelijk groot. Ze zullen het nooit vergeten en altijd vol lof over je spreken. Thuis, tegen familie en tegen de buren. Je bent dan een van hen, en ze zijn er trots op jou te kennen. Vanuit Nederland zal het even wennen zijn, maar meer hartelijke en dankbare patiënten zul je niet gauw tegenkomen.

Ik ben blij met mijn keuze voor Egypte. Ja, het land waar ik zoveel van hou is vaak chaotisch, soms irrationeel, maar ook vriendelijk, gastvrij, emotioneel en toch heel veerkrachtig, met altijd die schaterlachende zelfspot. Ik heet je graag van harte welkom in mijn nieuwe thuisland. Welkom in Egypte: “Marhaba!”

Solliciteer direct en ga met FYGO in gesprek over de mogelijkheden!

Heb je een vraag?

Onze recruiters staan je graag te woord!
Team FYGO(Aanwezig op werkdagen tussen 09.00 en 17.00)
info@fygo.nl +31(0)13 582 16 80
Bel ons via +31(0)13 582 16 80

FYGO is powered by Koraal PMS BV