Nog geen account? Je wachtwoord vergeten?

Werken als fysiotherapeut in Zwitserland

Sinds 2015 begeleiden we Nederlandse fysiotherapeuten die de overstap naar Zwitserland hebben gemaakt. Graag helpen we ook jou aan een vaste baan en de procedures die daarbij komen kijken. Check onze vacatures!

Genoeg werkaanbod

In tegenstelling tot in Nederland heeft Zwitserland een hoger aanbod van vacatures. Daarbij komt ook nog eens dat Nederlandse fysiotherapeuten zeer geliefd zijn bij de Zwitsers vanwege de goede opleiding en attitude. Bovendien liggen de Zwitserse salarissen vele malen hoger dan hier in Nederland.

Minder administratie

In Zwitserland werk je zonder Behandel Index en met veel minder administratieve verplichtingen dan in Nederland. Hierdoor kun je veel meer aandacht aan de patiënt geven.

Begeleiding

Voordat je als fysiotherapeut in Zwitserland aan de slag kunt, zul je allereerst je Nederlandse diploma moeten laten erkennen. We begeleiden je graag bij het verzamelen van de juiste documenten en de aanvraag van de zogenaamde "Anerkennung". We hebben inmiddels een uitgebreid netwerk opgebouwd en beschikken over de juiste partners en vergunningen om legaal te mogen bemiddelen in Zwitserland.

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd om door FYGO bemiddeld te worden? Onze procedure ziet er als volgt uit:

  • Kennismakingsgesprek
  • Opstellen van je cv in het Duits
  • Voorstellen bij een Zwitserse werkgever naar keuze
  • Gesprek bij de Zwitserse werkgever
  • Start van het aanvragen van je Anerkennung en een werkvergunning
  • Je komt rechtstreeks in dienst bij je nieuwe werkgever

Schrijf je in voor een kennismakingsgesprek

We bieden je graag de mogelijkheid om een persoonlijke afspraak met ons te maken in de omgeving waar je woont. Je kunt dan al jouw vragen stellen met betrekking tot het werken in Zwitserland. Gebruik hiervoor het contactformulier.

Henriëtte (hierboven in de video) deelt haar ervaringen nadat ze als fysiotherapeut in Zwitserland aan de slag is gegaan. Ze geniet daar van de mooie motortochten en de zelfstandigheid die je in Zwitserland krijgt.

Bel ons via 013 582 16 80

FYGO is powered by Koraal PMS BV en FysioVacature