Nog geen account? Je wachtwoord vergeten?

Werken als fysiotherapeut of ergotherapeut in Zwitserland

Sinds 2015 begeleiden we Nederlandse fysiotherapeuten en ergotherapeuten die de overstap naar Zwitserland hebben gemaakt. Graag helpen we ook jou aan een vaste baan en de procedures die daarbij komen kijken. 

Unieke ervaring om te werken in Zwitserland

De natuur en omgeving in Zwitserland is prachtig. Door de vele bergen is het een ideale omgeving voor een fiets- of wandelliefhebber. Er kunnen, buiten werktijd, prachtige bergtochten worden gemaakt om de omgeving te ontdekken. Maar wat dacht je er van om in de wintermaanden lekker te kunnen skiën? Ook dit is mogelijk in Zwitserland. Wil jij dat ook?

Genoeg werkaanbod

In tegenstelling tot in Nederland heeft Zwitserland een hoger aanbod van vacatures. Daarbij komt ook nog eens dat Nederlandse fysiotherapeuten zeer geliefd zijn bij de Zwitsers vanwege de goede opleiding en attitude. Bovendien liggen de Zwitserse salarissen vele malen hoger dan hier in Nederland.

Werken met internationale collega’s

Zwitserland heeft relatief weinig inwoners voor het aantal werknemers in de zorg. Het voordeel hiervan is dat er dus veel buitenlanders nodig zijn om het werk door te kunnen laten gaan in Zwitserland. De kans is dus aanwezig dat er meerdere Nederlanders zijn bij de instelling waar je wordt geplaatst, want de werkwijze in Zwitserland en Nederland sluiten ideaal op elkaar aan.  

Om te kunnen communiceren met de plaatselijke collega’s is de Duitse taal een belangrijk onderdeel. Elke werknemer in Zwitserland wordt namelijk getest om te kijken of het taalniveau op goede hoogte zit. De contactpersoon vanuit FYGO is zowel Nederlands- als Duitstalig, waardoor je op een prettige manier kan overleggen.

Zelf zitten we ook met een kantoor in Zwitserland. Dus als er vragen zijn tijdens de periode in Zwitserland zijn we snel ter plaatsen en kunnen we de gewenste hulp bieden.

Goede arbeidsvoorwaarden

Een fulltime werkweek bestaat gemiddeld uit 42,5 uur. De hoogte van het salaris is afhankelijk van de kliniek of ziekenhuis waar je voor gaat werken, maar ook van het kanton, werkervaring, kennis van de Duitse taal en het aantal gevolgde opleidingen. 

De werkgevers zijn veelal sociaal ingesteld en zorgen er voor dat je jezelf snel op je gemak voelt bij hen in de praktijk. Door deze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden is het dus een genot om in Zwitserland werkzaam te zijn.

Minder administratie

In Zwitserland werk je zonder Behandel Index en met veel minder administratieve verplichtingen dan in Nederland. Hierdoor kun je veel meer aandacht aan de patiënt geven.

Begeleiding via FYGO

Voordat je als fysiotherapeut in Zwitserland aan de slag kunt, zul je allereerst je Nederlandse diploma moeten laten erkennen. We begeleiden je graag bij het verzamelen van de juiste documenten en de aanvraag van de zogenaamde "Anerkennung". We hebben inmiddels een uitgebreid netwerk opgebouwd en beschikken over de juiste partners en vergunningen om legaal te mogen bemiddelen in Zwitserland.

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd om door FYGO bemiddeld te worden? Onze procedure ziet er als volgt uit:

  • Kennismakingsgesprek
  • Opstellen van je cv in het Duits
  • Voorstellen bij een Zwitserse werkgever naar keuze
  • Gesprek bij de Zwitserse werkgever
  • Start van het aanvragen van je Anerkennung en een werkvergunning
  • Je komt rechtstreeks in dienst bij je nieuwe werkgever

Wil je weten welke stappen je precies doorloopt? Bekijk de procedure 

Gratis Duitse taalcursus

Vanwege onze nieuwe samenwerking met DIE NEUE SCHULE geven we alle kandidaten een gratis Duitse taalcursus (indien bemiddeling via FYGO).

Webinar - Werken in Zwitserland 

Regelmatig organiseert FYGO een gratis webinar over het wonen en werken in Zwitserland als ergotherapeut of fysiotherapeut. Wij gaan het hebben over jouw arbeidskansen, de emigratie, het werken in Zwitserland en nog veel meer. Interesse? Schrijf je dan in via het onderstaande webformulier!

Aanmelden

Schrijf je in voor een kennismakingsgesprek

Maak je interesse op een eenvoudige manier kenbaar door je aan te melden. Na het aanmelden zullen we je telefonisch benaderen om de interesse te bespreken en bieden we graag de mogelijkheid om een persoonlijke afspraak met ons te maken in de omgeving waar je woont. Je kunt dan al jouw vragen stellen met betrekking tot het werken in Zwitserland.

 

Henriëtte (hierboven in de video) deelt haar ervaringen nadat ze als fysiotherapeut in Zwitserland aan de slag is gegaan. Ze geniet daar van de mooie motortochten en de zelfstandigheid die je in Zwitserland krijgt.

Hieronder vind je enkele ervaringsverhalen van fysiotherapeuten die je voorgingen.

 

Aanmelden Webinar Werken in Zwitserland

Bel ons via +31(0)13 582 16 80

FYGO is powered by Koraal PMS BV