Nog geen account? Je wachtwoord vergeten?

Werken als fysiotherapeut in Oostenrijk

Heb jij altijd al een buitenlandse ervaring willen aangaan? Heb jij geen idee waar je moet beginnen? Bij FYGO zijn wij gespecialiseerd in het bemiddelen van fysiotherapeuten en ergotherapeuten naar het buitenland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en vacatures.

Unieke ervaring om te werken in Oostenrijk

Oostenrijk is het perfecte land voor de avonturier. Prachtig landschap met mooie bergen. Hou je van wandelen, fietsen en bergsport? Dan is Oostenrijk ideaal. Daarnaast kun je in de winter genieten van een prachtige wintersportomgeving. Oostenrijk biedt ook vele mooie culturele bezichtingen. Heb jij er al zin in?

Genoeg vacatures voor de fysiotherapeut

In tegenstelling tot in Nederland heeft Oostenrijk een hoger aanbod van vacatures. Daarbij komt ook nog eens dat Nederlandse fysiotherapeuten zeer geliefd zijn bij de Oostenrijkers vanwege de goede opleiding en attitude. 

Welke arbeidsvoorwaarden kennen ze in Oostenrijk?

Een fulltime werkweek bestaat gemiddeld uit 40 uur. De hoogte van het salaris is afhankelijk van de praktijk of instelling waar je voor gaat werken, maar ook van het district, je werkervaring, kennis van de Duitse taal en de specialisaties die je eventueel bezit. 

De werkgevers zijn veelal sociaal ingesteld en zorgen er voor dat je jezelf snel op je gemak voelt bij hen in de praktijk. Door deze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden is het dus een genot om in Oostenrijk werkzaam te zijn. En soms word je in een team opgenomen waar al een of meerdere Nederlanders aanwezig zijn.

Minder administratie

In Oostenrijk werk je zonder Behandel Index en met veel minder administratieve verplichtingen dan in Nederland. Hierdoor kun je veel meer aandacht aan de patiënt geven.

Begeleiding via FYGO

Voordat je als fysiotherapeut in Oostenrijk aan de slag kunt, zul je allereerst je Nederlandse diploma moeten laten erkennen. We begeleiden je graag bij het verzamelen van de juiste documenten en de aanvraag van de zogenaamde "Anerkennung". 

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd om door FYGO bemiddeld te worden? Onze procedure ziet er als volgt uit:

  • Kennismakingsgesprek
  • Opstellen van je cv in het Duits
  • Voorstellen bij een Oostenrijkse werkgever naar keuze
  • Gesprek bij de werkgever in Oostenrijk
  • Start van het aanvragen van je Anerkennung en een werkvergunning
  • Jij komt rechtstreeks in dienst bij je nieuwe werkgever

Wil je weten welke stappen je precies doorloopt? Bekijk de procedure 

Gratis Duitse taalcursus

Vanwege onze nieuwe samenwerking met DIE NEUE SCHULE geven we alle kandidaten een gratis Duitse taalcursus (indien bemiddeling via FYGO).

Wil je alvast zien hoe Oostenrijk er (in de winter) uitziet? Bekijk dan onderstaande video

Bel ons via +31(0)13 582 16 80

FYGO is powered by Koraal PMS BV