Nog geen account? Je wachtwoord vergeten?

Werken als fysiotherapeut in Duitsland

Sinds 2013 begeleiden wij Nederlandse fysiotherapeuten die de overstap naar Duitsland hebben gemaakt. Graag helpen we ook jou aan een vaste baan en de procedures die daarbij komen kijken.

Genoeg werkaanbod

In tegenstelling tot in Nederland liggen de banen in Duitsland voor het "oprapen". Daarbij komt ook nog eens dat Nederlandse fysiotherapeuten zeer geliefd zijn bij onze Oosterburen vanwege de goede opleiding en attitude. Wij hebben vacatures in de grensregio zodat je in Nederland kunt wonen en in Duitsland kunt werken, maar als je graag verder in Duitsland aan de slag wilt zoals in Berlijn, dan hebben we ook genoeg mogelijkheden voor je.

Minder administratie

In Duitsland werk je zonder Behandel Index en met veel minder administratieve verplichtingen dan in Nederland. Hierdoor kun je veel meer aandacht aan de patiënt geven.

Begeleiding

Voordat je als fysiotherapeut in Duitsland aan de slag kunt, zul je allereerst je Nederlandse diploma moeten laten erkennen. We begeleiden je graag bij het verzamelen van de juiste documenten en de aanvraag van de zogenaamde "Anerkennung".

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd om door FYGO bemiddeld te worden? Onze procedure ziet er als volgt uit:

  • Kennismakingsgesprek
  • Opstellen van je cv in het Duits
  • Voorstellen bij een Duitse werkgever naar keuze
  • Gesprek bij de Duitse werkgever
  • Start van het aanvragen van je Anerkennung
  • Je komt rechtstreeks in dienst bij je nieuwe werkgever

Schrijf je in voor een kennismakingsgesprek

We bieden je graag de mogelijkheid om een persoonlijke afspraak met ons te maken in de omgeving waar je woont. Je kunt dan al jouw vragen stellen met betrekking tot het werken in Duitsland.

Inschrijven

Bel ons via +31(0)13 582 16 80

FYGO is powered by Koraal PMS BV