Nog geen account? Je wachtwoord vergeten?

5 redenen om in het buitenland te gaan werken

07-05-2020

Werken in Zwitserland of Duitsland? Dit is mogelijk via FYGO. Maar waarom zou jij de stap naar het buitenland willen maken? Hieronder staan 5 voordelen over het werken in het buitenland.

1. Persoonlijke groei.

Je verlaat je vertrouwde omgeving. In Nederland of België ben je namelijk gewend aan jouw eigen leven en werk. Je weet wat er van je wordt verwacht. Tijdens je verblijf in het buitenland leer jij jezelf kennen en kom je erachter hoe je reageert in bepaalde situaties. Deze buitenlandse ervaring kan dus echt worden gezien als een investering in jezelf.

In het buitenland ontmoet je nieuwe vrienden en collega’s. Op deze manier stap je letterlijk uit je comfort zone. Vaak zijn er meerdere internationale zorgprofessionals, waardoor jij de nieuwe collega’s snel leert kennen. Dankzij deze collega’s blijf jij jezelf iedere dag ontwikkelen.

2. Positief voor je cv.

Wanneer je terugkomt uit het buitenland en weer op zoek bent naar een (nieuwe) uitdaging in Nederland valt werkgevers de buitenlandse ervaring gelijk positief op. Met deze ervaring laat je direct zien dat je niet bang bent voor een uitdaging.

Ook buitenlandse werkgevers vinden het erg prettig om een Nederlandse zorgprofessional in dienst te nemen. Nederlanders staan er namelijk om bekend dat ze een hoog opleidingsniveau hebben en gemakkelijk kunnen wennen binnen een nieuwe (werk)omgeving.

3. Leerzaam.

Je tijd in het buitenland zal erg leerzaam zijn. Kennis maken met een andere cultuur, gewoontes en een andere omgeving. Elk land is namelijk anders. Je kijkt op een andere manier naar bepaalde situaties en je kunt snel schakelen bij veranderingen. Verder leer je natuurlijk ook de Duitse taal.

4. Flexibiliteit.

Tijdens jouw buitenlandse avontuur zal niet alles soepel verlopen. Er wordt veel flexibiliteit verwacht tijdens je werkzaamheden. Dit zorgt er dus voor dat je om kan gaan met onverwachte situaties en dat je denkt in oplossingen. Dit is positief voor je persoonlijke ontwikkeling en je werkgever.

5. Een unieke ervaring

Het is natuurlijk een unieke ervaring om te wonen en werken in het buitenland. Onvergetelijk en een herinnering voor de rest van je leven!

Wil jij aan een webinar deelnemen?

We organiseren meerdere webinars over werken en wonen in Zwitserland! Heb je interesse en wil je deelnemen aan het volgende webinar, schrijf je dan in middels het onderstaande formulier.

Aanmelden

Heb jij al vragen? Stuur dan een whatsapp bericht naar Reinout. Whatsapp: +31 6 21586802

Aanmelden Webinar Werken in Zwitserland

Bel ons via +31(0)13 582 16 80

FYGO is powered by Koraal PMS BV