Nog geen account? Je wachtwoord vergeten?

Wat zijn de voordelen van een fysiotherapeut op uitzendbasis?

15-06-2020

Via FYGO is het mogelijk om op uitzendbasis een fysiotherapeut of ergotherapeut bij jouw praktijk in dienst te nemen. Uiteraard zitten er kosten aan een werknemer op uitzendbasis, maar het biedt ook zeker mogelijkheden. Ben jij benieuwd of uitzenden ook past binnen jouw organisatie? Lees dan dit blogartikel.

 Flexibel 

Wanneer er een fysiotherapeut of ergotherapeut in loondienst bij jouw praktijk gaat starten, komt er een vast aantal uur bij kijken. Men verwacht een contract met daarin een minimale looptijd. Met uitzenden is dit niet het geval.

De werkdruk is tijdelijk te hoog of er gaat een medewerker met (langdurig) verlof of vakantie. Een uitzendkracht kan ervoor zorgen dat deze werkdruk voor een bepaalde periode wordt opgevangen.

 Minder administratieve verplichtingen

Het uitzendbureau regelt voor jou de administratieve en juridische verplichtingen. Je betaalt dus per gewerkt uur een all-in tarief aan het uitzendbureau. Wanneer de ergotherapeut of fysiotherapeut een bepaald aantal uur bij jouw organisatie heeft gewerkt is het mogelijk om hem of haar kosteloos over te nemen.

 Tijdbesparing

Je hoeft zelf niets te regelen. De sollicitatieprocedure is volledig in handen van het uitzendbureau. Hier hoef je dus geen tijd aan te besteden. Enkel een mail of telefonisch gesprek met het uitzendbureau en zij zoeken voor jou de gewenste kandidaat.

 Werkgeverschap

Een groot voordeel van uitzenden is dat het werkgeverschap in handen is van het bureau. Er hoeven (bij ziekte) geen loonkosten betaald te worden. Aangezien het uitzendbureau de wettelijke werkgever is van de werknemer, zijn zij verplicht om hem of haar door te betalen.

 Verloning via FYGO

Aangezien de verloning via FYGO verloopt, krijg je als organisatie toegang tot ons eigen verloningsplatform. De gewerkte uren kunnen eenvoudig online gepland en geregistreerd worden, zodat deze altijd inzichtelijk zijn.

Ben jij op zoek naar een waarnemend ergotherapeut of fysiotherapeut en wil je gebruik maken van het uitgebreide netwerk van FYGO? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Bel ons via +31(0)13 582 16 80

FYGO is powered by Koraal PMS BV