Nog geen account? Je wachtwoord vergeten?

Ben jij de opvolger die wij zoeken?

07-06-2019

FYGO zoekt blijvend naar frisse mogelijkheden om haar klanten te helpen met hun vraagstukken. Ook dit keer is het weer gelukt!

Na gesprekken tussen de praktijkhouders van een fysiotherapiepraktijk in Tilburg en FYGO zijn er weer nieuwe ideeën ontstaan.

In verband met naderende pensionering van de praktijkhouder (2021) zijn wij op zoek naar een fysio- / manueel therapeut met interesse voor geleidelijke (partiële) overname van de praktijk. Dat is nog niet zo gemakkelijk. Fysiotherapeuten zijn schaars en therapeuten met een ondernemende 'drive' zijn lastig te vinden. Waarom dan een saaie nietszeggende vacature posten? Wij vonden het veel interessanter om het complete verhaal te delen. Zo heeft een eventuele opvolger direct beeld bij de organisatie en het ontstaan daarvan!

Nieuwsgierig? Lees hieronder het gehele verhaal omtrent het beloop van de praktijk in Tilburg. En ben jij een geïnteresseerde kandidaat? Dan nemen wij vandaag nog contact met je op!

Storytelling!

Het betreft een reeds lang bestaande praktijk, gelegen in een  woonwijk in Tilburg.  De praktijk wordt nu nog gerund door de praktijkhouder, samen met zijn vrouw (office) en twee vaste collega-fysiotherapeuten in loondienst (parttime).

De eigenaar is in 1979 afgestudeerd als fysiotherapeut en is daarna in Oss aan de slag gegaan. Hier heeft hij vier jaar gewerkt en is vervolgens een maatschap aangegaan met acht andere fysiotherapeuten, deze heeft een jaar of zes bestaan. Toen deze werd ontbonden kwam de gelegenheid voorbij om in Oss zelfstandig verder te gaan. In die jaren heeft  de praktijkhouder tevens de opleiding tot manueel therapeut gevolgd en met succes afgerond.

Een aantal jaren later beëindigde de toenmalig gevestigde fysiotherapeut in de betreffende woonwijk  te Tilburg zijn praktijk, wat een uitgelezen kans was voor de huidige praktijkhouder om zich als zelfstandige in Tilburg, waar hij al woonde,  te vestigen. In het begin behandelde hij patiënten  in de late uurtjes in de garage van vrienden, om op deze manier snel te kunnen starten.  Kort daarna konden ze de praktijk  aan huis  realiseren, sinds enkele jaren ook op een tweede locatie, welke inmiddels de hoofdlocatie is. De praktijk in Oss is destijds overgedragen aan een andere collega.

Eenmaal volledig werkzaam in Tilburg, kon al snel een parttime fysiotherapeut en later een tweede aangetrokken worden.  Momenteel is er sprake van twee werkzame fysio-/manueeltherapeuten en één algemeen fysiotherapeut met o.m. als aandachtsveld het Schoudernetwerk.

De nieuwe locatie is gelegen bij een winkelcentrum en maakt onderdeel uit van het “gezondheidsplein” bestaande uit nog een fysiotherapiepraktijk, apotheek, tandarts en twee  huisartsenpraktijken, waarmee een nauwe samenwerking bestaat.

In de praktijk worden patiënten behandeld met reguliere klachten, ook aan huis, en is er gelegenheid voor deelname aan fitnessgroepjes. Ook Origene-rugtraining maakt succesvol onderdeel uit van de praktijk. Alle therapeuten zijn hierin geschoold. Verder vinden er wekelijks behandelingen plaats in het GGZ, waarmee de praktijk een samenwerkingscontract heeft. 

Na bijna 40 jaar op zijn naam en met veel plezier gewerkt te hebben als fysio-/manueel therapeut wil de eigenaar langzaam gaan afbouwen. Dit wil hij gaan doen door te gaan samenwerken met een enthousiaste fysiotherapeut, die uiteindelijk zijn praktijk over zal gaan nemen. Jij kan deze geluksvogel zijn! De voordelen hiervan zijn dat de praktijkhouder jou, gedurende een geleidelijk proces, kan inwerken en kennis kan laten maken met de patiëntenpopulatie zodat je een goed beeld krijgt van de praktijk.

Het werken in en beheren van een kleinschalige praktijk zoals deze brengt veel voordelen met zich mee, zo geeft de praktijkhouder aan. ‘ Wij ervaren dagelijks dat patiënten het persoonlijke contact en de aandacht waarderen, ook de laagdrempeligheid wordt als prettig ervaren. Een afspraak kan in de meeste gevallen op korte termijn geregeld worden, geen wachttijden en er wordt veel rekening gehouden met de planmatige wensen van de patiënt, voor zover mogelijk natuurlijk. Door de korte lijntjes ontstaat er een vertrouwd contact tussen patiënt en therapeut/ praktijk.’’

Herken jij je in bovenstaand profiel?  En ambieer jij het om in de toekomst je eigen praktijk in Tilburg te runnen? Laat dan je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Zit je met hetzelfde vraagstuk? Je wilt je praktijk graag overdragen maar je hebt nog niet de juiste opvolger kunnen vinden? Wij helpen ook jouw praktijk!

Mogelijkheden bespreken

Bel ons via +31(0)13 582 16 80

FYGO is powered by Koraal PMS BV