Nog geen account? Je wachtwoord vergeten?

Diploma legaliseren buitenland

25-03-2024

Belangrijke stappen voor het legaliseren van uw fysiotherapiediploma voor het buitenland

Als fysiotherapeut overweeg je misschien de sprong naar het buitenland te maken om daar te werken. Het is een spannende stap, maar het vereist wel enige voorbereiding, vooral als het gaat om de erkenning van je diploma. Hoewel het National Diploma Supplement en National Transcript van toepassing zijn op afgestudeerden na 2017, zijn er voor degenen die daarvoor zijn afgestudeerd ook oplossingen beschikbaar. Hier zijn enkele belangrijke stappen die je kunt volgen:

1. Neem contact op met je onderwijsinstelling:

Begin met het contact opnemen met de onderwijsinstelling waar je je diploma hebt behaald. Zij kunnen je helpen met het proces van legalisatie van je diploma. Dit omvat het verkrijgen van de juiste documentatie en stappen die nodig zijn om je diploma te laten erkennen voor internationale doeleinden.

2. Neem contact op met de bevoegde autoriteit in het land waar je wilt werken:

Om je diploma te laten erkennen, moet je contact opnemen met de bevoegde autoriteit in het land waar je wilt werken. Dit kan bijvoorbeeld het Ministerie van Volksgezondheid zijn. Zij kunnen je informeren over de specifieke vereisten en procedures die je moet volgen om je diploma te laten legaliseren voor praktijk in het buitenland.

3. Neem contact op met het Ministerie van Onderwijs in jou gekozen land:

Als je verdere begeleiding nodig hebt of als je vragen hebt over het erkennen van je diploma in het buitenland kun je ook contact opnemen met het Ministerie van Onderwijs in jou land naar keuze. Zij kunnen je adviseren en begeleiden bij het proces van diploma-erkenning en eventuele aanvullende stappen die je moet nemen.

Het is van cruciaal belang om deze stappen zorgvuldig te volgen en tijdig te beginnen met de voorbereidingen, omdat het proces van diploma-erkenning en legalisatie enige tijd kan duren. Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent om als fysiotherapeut in het buitenland te gaan werken.

Klik hier voor de National Diploma Supplement en National Transcript!

Bel ons via +31(0)13 582 16 80

FYGO is powered by Koraal PMS BV