Nog geen account? Je wachtwoord vergeten?

7 tips om het beste uit jezelf én je tijd op de Zwitserse werkvloer te halen

31-08-2021

Je tijd in het buitenland is een avontuur. Hierbij wil je natuurlijk het beste uit jouw tijd en jezelf halen tijdens je werkzaamheden, maar ook in privésfeer. Hoe ga je dit aanpakken? En welke factoren zorgen voor een optimale tijd in Zwitserland? We gaan dieper in op deze vragen en geven je 7 tips om er een succesvolle tijd van te maken.

Tip 1: Leren van verschillende talen

Word een betere versie van jezelf. Leer van de nieuwe talen en culturen. Naast dat je de Duitse taal onder de knie krijgt zul je ook met andere internationale personen in aanraking komen. Leer veel nieuwe mensen kennen. Het is namelijk niet alleen voor jou een nieuwe omgeving.
Is je Duits nog een beetje roestig, wil je graag beslagen te ijs komen? We bieden onze kandidaten een grondige taalcursus aan (op onze kosten) zodat je zelfverzekerd aan de slag kunt.

Tip 2: Een stap uit je comfortzone

Emigreren en werken in het buitenland is uit je comfortzone stappen. Wellicht lijkt het een beetje eng maar je zult met name jezelf (her)ontdekken.
En nog een groot voordeel: we’ve got your back! Heb je hulp nodig? Wij zijn ook in Zwitserland (Zug) aanwezig. We hebben hier namelijk ook een kantoor zitten!

Tip 3: Cursussen en opleidingen

Ook in Zwitserland kun jij jezelf blijven ontwikkelen. Hier bieden de praktijken en ziekenhuizen namelijk uitstekende opleidingen en cursussen aan.

Tip 4: Dichtbij huis

Een ander groot voordeel aan Zwitserland is dat het niet ver weg is van Nederland. Wil je regelmatig je familie en vrienden zien? Ze zijn binnen een dag bij jou of jij bij hen! In ongeveer 8 uur sta je namelijk van ons hoofdkantoor in Tilburg voor de deur bij ons kantoor in Zug!

Tip 5: Interessant op jouw cv

Werkervaring in Zwitserland staat erg goed op je cv. Het laat zien dat je van aanpakken houdt, avontuurlijk bent en jezelf graag verder ontwikkelt. En… Mocht je weer in Nederland aan de slag willen heb jij een uitstekende uitgangspositie.

Tip 6: Tijdspad heb jij zelf in de hand

De uitgangspositie om te werken in Zwitserland is minimaal één jaar. Mocht het je tegenvallen dan kun je altijd eerder terug maar je zult merken dat het eerste jaar voorbij is voordat je er erge in hebt.

Tip 7: Emigreren leeftijdsgebonden?

Emigreren is vaak makkelijker wanneer je jong bent en net van school komt. Ben je al gesetteld, dan zijn er ook prima mogelijkheden. Neem gewoon eens contact op om jouw mogelijkheden te bespreken of volg ons komende webinar over het wonen en werken in Zwitserland. (inschrijven kan in het formulier hieronder)

Aanmelden Webinar Werken in Zwitserland

Bel ons via +31(0)13 582 16 80

FYGO is powered by Koraal PMS BV